
BELGIALAISET OLUET

CANTILLON
Cantillon on yksi legendaarisimmista belgialaisista lambic-panimoista ja se on tuottanut perinteisellä menetelmällä hapanoluita vuodesta 1900. Lambicit ovat eksklusiivisia oluita niiden tekotavan takia ja niitä tuotetaan ainoastaan Belgian Senne-joen laakson alueella. Oluet käyvät villihiivalla ja niitä kypsytetään tammitynnyreissä 1-3 vuotta.
DE RANKE
De Ranke edustaa uutta aaltoa belgialaisessa olutkuluttuurissa. De Ranke on perustettu 1990-luvulla ja se herätti heti huomiota runsaasti humaloitujen oluiden kanssa ja se on edelleen arvostettu pienpanimo sekä Belgiassa että maailmalla. Valikoimasta löytyy myös perinteisempiä tyylejä sekä hapanoluita.

ORVAL
Orval on vuonna 1931 perustettu luostaripanimo Belgiassa. Virallisen trappist-panimon tapaan olut tehdään luostarissa, yhteisön valvonnan alla ja oluesta saatavat tuotot käytetään luostariyhteisön ylläpitoon ja hyväntekeväisyyteen. Olutta tuotetaan edelleen perinteitä kunnioittaen.

ROCHEFORT
Rochefortin luostari on peräisin 1300-luvulta ja olutta on tehty vaihtelevasti 1500-luvulta lähtien. Luostari avattiin uudelleen 1800-luvun lopulla ja trappist-panimo syntyi 1899. Tällä hetkellä luostarissa asuu noin viisitoista munkkia ja olutta on tehty samalla reseptillä yli 60 vuoden ajan. Oluiden salaisuus on Rochefortin oma hiiva sekä vesi, joka tulee läheisestä lähteestä.

ACHEL
Achelin luostarissa on tuotettu olutta jo 1800-luvun lopulla,
mutta sotien takia panimon historia oli katkonaista. Vuonna 1998 munkit päättivät aloittaa panimotoiminnan uudestaan ja
tuottivat trappist-oluita vuoteen 2021 asti. Nyt munkit ovat eläkkeellä, mutta panimotoiminta jatkuu edelleen.
